Bludiště

Plameny.
Žít život je jako bloudit v kruhu... Snažíme se vymanit z toho bludiště, ale nemůžeme. Když už se zdá, že jsme došli ke konci, je to zase jen začátek. Všechno se vším souvisí a náhody neexistují.
Odvaha.
Chce to kuráž, o tom žádná. Ne každý může uchopit pochodeň a do útrob bludiště vstoupit. Ale jakmile uděláme jediný krok, není cesty zpět.
Moc.
Mít nad svým životem kontrolu - to je to, co nazývám mocí a sílou. Lidé chtějí být mocní a hledají bohatství v materiálních věcech, ovšem to největší bohatství se nachází uvnitř nás samých.
Oheň.
Život je jako dům v plamenech. Nikdy nevíme, kdy na nás může spadnout hořící trám nebo jiné nebezpečí. Překvapit může úplně cokoliv. A v neposlední řadě také úplně kdokoliv. Lidé jsou občas tím největším nebezpečím, jež na nás v životě číhá.
Cesta.
Žít život je především dlouhá a namáhavá cesta. Nekonečně dlouhé bludiště, na jehož konci je možná nějaké světlo, o němž si však nikdo není tak úplně jistý, neboť do cíle musíme dojít sami. Celým bludištěm putujeme sami. A když dorazíme na konec, už se nevracíme, abychom v cestě pomohli ostatním poutníkům. Jsme na to sami stejně tak, jako všichni ostatní.

Až budete příště bloudit v kruhu, vzpomeňte si na to, že vy jste ten, kdo drží pochodeň.
Vivien

Komentáře